VuorillaJos olet nähnyt Norjan Lyngen -kuvissa häikäisevän sinisen järven, kuvat eivät yleensä valehtele kovinkaan paljon. Jäätikköjärvi Blåisvatnet eli Blåvatnet (”Sininen järvi”, Jiehkkejávri) näyttää keskellä karua vuoristoluontoa lähes surrealistiselta – niin loistelias on sen turkoosiin vivahtava sininen väri.

Lue lisää


Hesten (556 m) kuuluu Senjan saaren tunnetuimpiin kohteisiin viereisen Seglan ohella. Huiput sijaitsevat Senjan saaren pohjoispuolella, Fjordgårdissa. Hesten lienee kuuluisin ’Instagram-vuori’ Senjalla, sillä kuvat Seglasta räpsitään pääasiassa juuri Hesteniltä.

Lue lisää


Grytetippen (885 m) ja Keipen (938 m) kuuluvat korkeimpiin ja jylhimpiin Norjan Senjan saaren pohjoispuolen vuoriin. Grytetippenin huipulta näkyvät lähes kaikki Senjan kuuluisimmat vuoret: dramaattinen Segla sekä sen molemmin puolin Barden ja Hesten Fjordgårdin yläpuolella, Senjan korkein vuori Breitinden lounaassa ja suosittu matalampi Riven lähellä Husöyn saarta.

Lue lisää


Jotunheimenin kansallispuisto on ulkoilijan paratiisi ja vuorilla vaeltamista rakastavan ehtymätön aarrearkku. Jotunheimen on Norjan vuoristoisin alue. Jotunheimenista löydät Norjan korkeimmat vuoret, turkoosit järvet, vehreät laaksot ja jopa maailman hienoimpiin kuuluvan vaellusreitin.

Lue lisääBarden (659 m) sijaitsee Senjan saaren pohjoispuolella, aivan Seglan ja Hestenin lähellä. Kaikille kolmelle vuorelle pääsee Fjordgårdista. Segla ja Hesten ovat huomattavasti Bardenia kuuluisampia, mutta Bardenin vaellus on paikallisten suosikki – ja se oli myös oma suosikkini Senjalta.

Lue lisää


Sukkertoppen – Norjan Senjan upea huippu

Senjan Hamn i Senjan kainalossa kohoaa pikkuinen mutta upeat panoraamanäkymät tarjoileva Sukkertoppen (456 m) vuori. Sukkertoppen eli ’Sugar Peak’ sopii hyvin niin polkujuoksuun kuin vaellukseen. Reitti on lyhyt, vain reilu kaksi kilometriä suuntaansa, ja paikoin erittäin jyrkkä.

Lue lisää


Mystinen Tarfalan laakso Pohjois-Ruotsissa kätkeytyy useiden paritonnisten vuortenhuippujen kainaloon. Laakson pohjalla kimaltelee turkoosi Tarfalajärvi (Tarfalajaure, Darfáljávri), vuoria peittävät Ruotsin suurimmat jäätiköt, Storglaciären ja Isfallsglaciären. Karu ja kivikkoinen Tarfala on yksi kauneimmista Kebnekaisen vuorimassiivin laaksoista.

Lue lisää