Hyvinvointi

Tiedät varmaan sen tunteen, kun treeni vihdoin kulkee ja motivaatio on huipussaan, ja sitten iskee ärsyttävä flunssa? Syksy on ihaninta aikaa treenata lenkkipoluilla, mutta harmillisesti myös hengitystieinfektioiden sairastamisen kulta-aikaa.

Lue lisää


Elämme maailmassa, joka on täynnä kiirettä, suorituspainetta ja hyllymetreittäin onnellisuuskauppiaita self help -teosten muodossa, jotka yrittävät ratkaista kiireestä ja suorituspaineesta kärsivien ihmisten onnellisuuden etsimisen. ”Miten tulla onnelliseksi?” googletus tarjoaa sekin kasapäin artikkeleita kuten ”10 keinoa tulla onnelliseksi”, ”20 vinkkiä onnellisuuteen” tai ”Viisi tapaa tulla onnelliseksi 5 minuutissa”.

Lue lisääPolkujuoksun voi aloittaa milloin tahansa, mutta talven taittuessa ja auringon lämmittäessä on ihanaa suunnata metsäpoluille. Varsinkin kaupungissa kevään katupöly suorastaan tukkii hengityksen, joten juoksu luonnon maisemissa hellii niin mieltä kuin keuhkojakin. Polkujuoksusta saat luontoelämyksiä ja tehokasta liikuntaa kuin huomaamattasi.

Lue lisää


Mindfulness ja meditaatio ovat kaksi eri käsitettä, mutta niitä käytetään usein yhdessä tai tarkoittamaan samaa asiaa. Mindfulness ja meditaatio myös määritellään kontekstista riippuen monin eri tavoin, joten ei ole ihme, jos ne aiheuttavat hämmennystä.

Lue lisää


Viimeistään marraskuussa pimeys vyöryy yllemme pohjoisilla leveysasteilla. Herkät alkavat tuntea valon määrän vähenemisen jo syys-lokakuussa. Luonto menee talviunille, ja ihmisen tekisi mieli mennä perässä. Mitä tehdä, kun aamuisin tai koko päivän väsyttää, pienetkin asiat ärsyttävät ja tekisi mieli syödä vain makeaa?

Lue lisää