Käsivarren erämaa

Mistä löytyvät Suomen upeimmat vaellusreitit? Vaikka myös eteläinen Suomi kauniita maisemia tarjoileekin, kaikki viisi hienointa pitkää vaellusta sijaitsevat pohjoisemmilla leveyspiireillä. Näiltä vaellusreiteiltä löydät ainutlaatuisen luonnon, kuvauksellisimmat maisemat, maamme korkeimman kohdan sekä maailman puhtaimman ilman.

Lue lisää


Halti on Suomen korkein tunturi, jonka huippu, Háldičohkka, kohoaa 1324 metriä merenpinnan yläpuolelle. Suosituin reitti Kilpisjärveltä Haltille on Kalottireitti, mutta perille pääsee myös omia polkujaan erämaan halki. Kuljin Haltille Kalottireittiä, mutta palasin Kilpisjärvelle Termisjärven kautta poiketen merkityltä polulta Kuonjarjoella. Olin haaveillut jo pitkään Haltin huiputtamisesta, ja yksinvaellus toteutui vihdoin elokuussa 2021. Menomatka sujui hiukan paremmin kuin paluumatka, josta tämä juttu kertoo.

Lue lisää


Haltin vaellus: yksin Suomen huipulle

Halti on Suomen korkein tunturi, jonka huippu, Háldičohkka, kohoaa 1324 metriä merenpinnan yläpuolelle. Tunturi sijaitsee Suomen ja Norjan rajalla, ja huipulle voi kiivetä molemmista maista. Suosituin vaellusreitti Kilpisjärveltä Haltille on Kalottireitti.

Lue lisää