Telttailu


Norjan Lyngenin niemimaan pohjoisimmassa kärjessä piilottelee pikkuinen punainen mökki, Lyngstuva. Kesän vaellusretkellä Lyngstuvalle pääsee ihailemaan merellisiä maisemia, historian havinaa sekä uskomatonta keskiyön aurinkoa ja leiskuvaa auringonlaskua.

Lue lisää


Liesjärven kansallispuisto sijaitsee Kanta-Hämeessä Tammelan, Someron ja Karkkilan seudulla valtatie 2:n varrella. Helsingistä Liesjärven kansallispuistoon on matkaa alle sata kilometriä. Liesjärvi sopii retkeilykohteeksi ympäri vuoden. Retkeilin Liesjärvellä talven ensilumien aikaan.

Lue lisää


Seikkailu Lofooteilla: Hauklandin ranta ja Veggen

Lofoottien Kvalvika on ehkä ikoninen ranta, mutta Hauklandin valkoinen hiekka ja turkoosina kimalteleva meri tuntuvat nekin arktiselta paratiisilta, ja paikka on ehdottomasti käymisen arvoinen. Hauklandin ranta on kenties Lofoottien suosituin ranta suppailuun ja uimiseen. Rannalle pääsee helposti suoraan autolla tai julkisilla kulkuneuvoilla. Patikointiin ja polkujuoksuun löytyy useita vaihtoehtoja: pitkä rantareitti Uttakleiviin saakka, vertikaalinousu suositulle Mannen-vuorelle (400 m) tai seikkailu hiljaisemmalle Veggenille (489 m), joka sijaitsee lähempänä merta. Ihastelin Lofoottien jylhää panoraamamaisemaa Veggenin huipulta ja telttailin Hauklandin rannalla elokuun alun kesähelteillä.

Lue lisää


Syysretkeilyn aloittaminen lähiluonnossa

Olen syysihminen. Syksy ja varsinkin ruska-aika on paras vuodenaika ulkoiluun. Loka-marraskuun vaihteessa lehdet kahisevat jo maassa eteläisessä Suomessa, ilma on kirpeä muttei liian kylmä, ja päivänvaloa riittää yhä pitkälle iltaan. En ollut aiemmin telttaillut myöhään syksyllä, talvesta puhumattakaan, joten oli aika kokeilla kylmemmän ajan retkeilyä. Tarkoitukseni oli testata uutta talvimakuupussia ja kahden makuualustan yhdistelmää joulukuun Syötteen lumikenkävaellusta varten, sekä nauttia raikkaasta ilmasta. Uuden retkeilyaskeleen ottaminen ja syysretkeilyn aloittaminen onnistui kätevästi lähiluonnossa Nuuksion kansallispuistossa.

Lue lisää


Vaellus Lofooteilla: ikoninen Kvalvika ja Ryten

Kävelin tarunhohtoisella Kvalvikan rannalla ensimmäisen kerran jo viitisentoista vuotta sitten sukellus- ja vaellusreissulla Norjan Lofooteilla. Silloin päiväretken sai tehdä ihan rauhassa, ranta oli tyhjä keskellä heinäkuuta. Turkoosinvärinen hyinen vesi pyyhki valkoista hiekkarantaa ja massiiviset vuoret nousivat pystysuorina merestä kohti sinistä taivasta.

Lue lisää