Seikkailujuoksu


Herajärven kierros Kolin kansallispuistossa ja sen ympäristössä on reilun 60 kilometrin vaellusreitti uskomattoman hienoissa maisemissa. Herajärven kierros muodostuu oikeastaan kahdesta Herajärveä kiertävästä rengasreitistä: 35 km pohjoispään kierroksesta ja 30 km eteläpään kierroksesta. Herajärven kierroksella pääsee nauttimaan vaihtelevasta vaaraluonnosta, vihreistä metsistä ja sinisistä järvistä.

Lue lisää


Saanatunturi on yksi Suomen tunnetuimmista ja korkeimmista tuntureista. Saana sijaitsee Kilpisjärvellä aivan Käsivarren peukalossa Enontekiön kunnassa. Saanalla on kaksi suosittua retkeilyreittiä: Saanan huipun reitti ja pidempi Saanan kierros.

Lue lisää


Seikkailu Lofooteilla: Hauklandin ranta ja Veggen

Lofoottien Kvalvika on ehkä ikoninen ranta, mutta Hauklandin valkoinen hiekka ja turkoosina kimalteleva meri tuntuvat nekin arktiselta paratiisilta, ja paikka on ehdottomasti käymisen arvoinen. Hauklandin ranta on kenties Lofoottien suosituin ranta suppailuun ja uimiseen. Rannalle pääsee helposti suoraan autolla tai julkisilla kulkuneuvoilla. Patikointiin ja polkujuoksuun löytyy useita vaihtoehtoja: pitkä rantareitti Uttakleiviin saakka, vertikaalinousu suositulle Mannen-vuorelle (400 m) tai seikkailu hiljaisemmalle Veggenille (489 m), joka sijaitsee lähempänä merta. Ihastelin Lofoottien jylhää panoraamamaisemaa Veggenin huipulta ja telttailin Hauklandin rannalla elokuun alun kesähelteillä.

Lue lisää


Kaldoaivin erämaan läpi kulkee suosittu Sevettijärvi-Pulmanki -vaellusreitti. Utsjoen kunnan alueella Lapissa sijaitseva 2924 neliökilometrin erämaa on Suomen suurin. Kaldoaivin maisema vaihtelee pohjoisen karusta tunturiylängöstä eteläisempiin tiheisiin tunturikoivu- ja havumetsiin, joita halkovat lukuisat joet ja jokilaaksot, järvet sekä suoalueet. Juoksin yksin 70 kilometrin matkan yhdessä päivässä Sevettijärveltä Pulmankiin keskellä kylmintä heinäkuuta.

Lue lisää


Seikkailujuoksu Nuuksion kansallispuistossa

Luontoseikkailu keskellä arkista työviikkoa laittaa aivot uuteen asentoon. Kun aika on kortilla, lähiluonnon voi kokea uudella tavalla. Päiväunissani olen jo kiitänyt satoja kilometrejä yli tunturien pieni reppu selässäni, nyt oli aika kokeilla, miltä juoksuvaellus oikeasti tuntuu. Nuuksion kansallispuistoon suhauttaa Helsingistä alle tunnissa, ja helpon saavutettavuutensa takia se sopii loistavasti aloitteleville retkeilijöille eteläisessä Suomessa. Vaikka Nuuksio onkin suhteellisen urbaani luontokohde, puistossa on paljon hienoja koskemattomia aarniometsiä ja rämeitä, jylhiä kallioita ja jyrkänteitä, sekä kimaltavia järviä ja lampia. Onnekas ja tarkkasilmäinen kulkija saattaa myös bongata hämärän aikaan pikkuisen liito-oravan!

Lue lisää