Metsässä
Jos olet suuntaamassa Oulangan kansallispuistoon Karhunkierroksen maisemiin, kannattaa ehdottomasti myös poiketa vain kivenheiton päässä sijaitsevassa Riisitunturin kansallispuistossa Posiolla. Riisitunturi on hieno luontokohde kesällä ja talvella. Kaikkein suosituin Riisitunturi on kenties talvella – upeat tykkykuuset houkuttelevat kuvaajia satumaiselle Riisitunturille sankoin joukoin.

Lue lisääHerajärven kierros Kolin kansallispuistossa ja sen ympäristössä on reilun 60 kilometrin vaellusreitti uskomattoman hienoissa maisemissa. Herajärven kierros muodostuu oikeastaan kahdesta Herajärveä kiertävästä rengasreitistä: 35 km pohjoispään kierroksesta ja 30 km eteläpään kierroksesta. Herajärven kierroksella pääsee nauttimaan vaihtelevasta vaaraluonnosta, vihreistä metsistä ja sinisistä järvistä.

Lue lisääSipoonkorven kansallispuisto itäisellä Uudellamaalla on helposti saavutettava retkeilykohde pääkaupunkiseudulla. Helsingistä ehtii kansallispuistoon alle puolessa tunnissa. Sipoonkorpi tarjoaa tilaa hengähtää arjen kiireistä metsäpoluilla ja maaseudun perinnemaisemissa.

Lue lisää


Sipoonkorven kansallispuisto itäisellä Uudellamaalla on pääkaupunkiseutulaisten vihreä keidas. Helsingistä hurauttaa kansallispuistoon alle puolessa tunnissa. Sipoonkorpi tarjoaa nimensä mukaisesti korpimaisia metsiä sekä maaseutumaisia perinnemaisemia.

Lue lisää


Liesjärven kansallispuisto sijaitsee Kanta-Hämeessä Tammelan, Someron ja Karkkilan seudulla valtatie 2:n varrella. Helsingistä Liesjärven kansallispuistoon on matkaa alle sata kilometriä. Liesjärvi sopii retkeilykohteeksi ympäri vuoden. Retkeilin Liesjärvellä talven ensilumien aikaan.

Lue lisää