Hiihto

Hiihtovaellus Lapissa on monen retkeilijän haave, kun kesäretkeily on ensin tullut tutuksi. Ensimmäinen hiihtovaellus sopii mainiosti Pallas-Yllästunturin kansallispuistoon: Hetta-Pallas -talvireitti on huollettu ja merkitty, tupaverkosto kattava ja asutus lähellä. Talvinen kansallismaisema on myös huikean kaunis.

Lue lisääSuomen Latu Kiilopään tunturikeskukselta lähtevä Luulammen lenkki on yksi upeimmista Urho Kekkosen kansallispuistossa kulkevista rengasladuista. Noin 19 kilometrin matkalle osuu haastavia nousuja, vauhdikkaita laskuja, kaunista talvista tunturiluontoa ja useita taukopaikkoja.

Lue lisää


Pyhä-Luoston kansallispuiston vieressä, Pyhäjärven rannalla, kohoaa kenties alueen kaunein tunturi Soutaja. Pyhän Soutaja on hieno ympärivuotinen retkikohde, joka sopii talvella niin lumikenkäilyyn, talvipyöräilyyn kuin hiihtoonkin. Puuteriluminen Soutaja (373 m) on varsinkin lumisurffaajien ja vapaalaskijoiden suosiossa.

Lue lisää


Pyhän talvireitit: Karhunjuomalammen hiihtoretki

Pyhä-Luoston kansallispuisto Keski-Lapissa on Suomen eteläisintä suurtunturialuetta. Pyhätunturi on muinoin ollut metsäsaamelaisten pyhä paikka, ja monet Pyhän alueen paikannimet viittaavatkin vanhaan uskontoon. Pyhä on hieno kohde luontopyhiinvaellukselle.

Lue lisää