Valtavaara

Valtavaaran huiputus talvella kuuluu Rukan suosituimpiin retkeilykohteisiin. Valtavaara on Kuusamon korkein suojeltu tunturi, jonka huippu kurottaa 491 metriin. Kirkkaalla ilmalla Valtavaaran laelta avautuvat huikeat maisemat pohjoiseen Kuusamoon sekä itään Venäjälle asti.

Lue lisää


Suomen suosituin vaellusreitti on Sallan ja Kuusamon alueella kulkeva legendaarinen Karhunkierros. Reitti vie Oulangan kansallispuiston kauneimmille paikoille, halki jäkäläisten kangasmetsien ja tupasvillasoiden, yli harjujen ja jylhien vaarojen. 82 kilometrin vaellus alkaa Sallan Hautajärveltä ja päättyy Rukatunturille. Tein ensimmäinen yksinvaellukseni Karhunkierroksella kesäkuussa 2020. Tässä reissukertomus viimeisiltä 41 kilometriltä Ansakämpältä Rukalle.

Lue lisää


Suomen suosituin vaellusreitti on Sallan ja Kuusamon alueella kulkeva legendaarinen Karhunkierros. Reitti vie Oulangan kansallispuiston kauneimmille paikoille, halki jäkäläisten kangasmetsien ja tupasvillasoiden, yli harjujen ja jylhien vaarojen. 82 kilometrin vaellus alkaa Sallan Hautajärveltä ja päättyy Rukatunturille (tai päinvastoin).

Lue lisää