Polkujuoksu

Tiedät varmaan sen tunteen, kun treeni vihdoin kulkee ja motivaatio on huipussaan, ja sitten iskee ärsyttävä flunssa? Syksy on ihaninta aikaa treenata lenkkipoluilla, mutta harmillisesti myös hengitystieinfektioiden sairastamisen kulta-aikaa.

Lue lisää

Ultrajuoksu tai polku-ultra on kasvattanut suosiotaan viime vuosina polkujuoksun yleistymisen myötä. Ultrajuoksu vaatii yleensä kovaa harjoittelua ja aiheuttaa hien lisäksi kyyneleitä (joskus vertakin), mutta lajin tuomat elämykset keskellä kauneinta luontoa ovat vertaansa vailla.

Lue lisää


Jos olet suuntaamassa Oulangan kansallispuistoon Karhunkierroksen maisemiin, kannattaa ehdottomasti myös poiketa vain kivenheiton päässä sijaitsevassa Riisitunturin kansallispuistossa Posiolla. Riisitunturi on hieno luontokohde kesällä ja talvella. Kaikkein suosituin Riisitunturi on kenties talvella – upeat tykkykuuset houkuttelevat kuvaajia satumaiselle Riisitunturille sankoin joukoin.

Lue lisää
Herajärven kierros Kolin kansallispuistossa ja sen ympäristössä on reilun 60 kilometrin vaellusreitti uskomattoman hienoissa maisemissa. Herajärven kierros muodostuu oikeastaan kahdesta Herajärveä kiertävästä rengasreitistä: 35 km pohjoispään kierroksesta ja 30 km eteläpään kierroksesta. Herajärven kierroksella pääsee nauttimaan vaihtelevasta vaaraluonnosta, vihreistä metsistä ja sinisistä järvistä.

Lue lisää


Polkujuoksun voi aloittaa milloin tahansa, mutta talven taittuessa ja auringon lämmittäessä on ihanaa suunnata metsäpoluille. Varsinkin kaupungissa kevään katupöly suorastaan tukkii hengityksen, joten juoksu luonnon maisemissa hellii niin mieltä kuin keuhkojakin. Polkujuoksusta saat luontoelämyksiä ja tehokasta liikuntaa kuin huomaamattasi.

Lue lisää