Retkeily
Liesjärven kansallispuisto sijaitsee Kanta-Hämeessä Tammelan, Someron ja Karkkilan seudulla valtatie 2:n varrella. Helsingistä Liesjärven kansallispuistoon on matkaa alle sata kilometriä. Liesjärvi sopii retkeilykohteeksi ympäri vuoden. Retkeilin Liesjärvellä talven ensilumien aikaan.

Lue lisääPyhän talvireitit: Kävellen Pyhän huipulle

Pyhän hiihtokeskus sijaitsee Suomen eteläisimmällä suurtunturialueella Keski-Lapissa. Pyhätunturin suurin huippu on nimeltään Kultakero. Talvella Pyhällä pääsee ihastelemaan hohtavan valkoisia tykkylumikuusia sekä avaria tunturimaisemia.

Lue lisää


Merinovilla on mahtava luonnonmateriaali, joka on parhaimmillaan retkeily- ja ulkoliikuntavaatteissa. Olen käyttänyt erilaisia merinovillavaatteita alusta alkaen vaelluksilla, polkujuoksussa olen suosinut enemmän teknisiä materiaaleja. Tekniset materiaalit jäävät vertailussa kuitenkin kakkoseksi, joten katseeni on yhä enemmän kääntynyt merinovillan suuntaan myös juoksupuolella.

Lue lisääSyysretkeilyn aloittaminen lähiluonnossa

Olen syysihminen. Syksy ja varsinkin ruska-aika on paras vuodenaika ulkoiluun. Loka-marraskuun vaihteessa lehdet kahisevat jo maassa eteläisessä Suomessa, ilma on kirpeä muttei liian kylmä, ja päivänvaloa riittää yhä pitkälle iltaan. En ollut aiemmin telttaillut myöhään syksyllä, talvesta puhumattakaan, joten oli aika kokeilla kylmemmän ajan retkeilyä. Tarkoitukseni oli testata uutta talvimakuupussia ja kahden makuualustan yhdistelmää joulukuun Syötteen lumikenkävaellusta varten, sekä nauttia raikkaasta ilmasta. Uuden retkeilyaskeleen ottaminen ja syysretkeilyn aloittaminen onnistui kätevästi lähiluonnossa Nuuksion kansallispuistossa.

Lue lisää